Zagospodarowanie obszaru dawnej wystawy WUWA we Wrocławiu

[st-gallery id=”54b3a68335ebe”]
Koncepcja urbanistyczno-architektoniczna zagospodarowania obszaru dawnej wystawy WUWA we Wrocławiu

Opracowano projekt zagospodarowania terenów zieleni zarówno publicznych, jak i przydomowych, z uwzględnieniem istniejącego charakteru zespołu. Koncepcja projektowa proponuje kompleksowe połączenie elementów istniejących, z projektowaną małą architekturą, systemem zieleni i komunikacji. W celu architektonicznego ujednolicenia przestrzeni strefy wejściowej do WUWY istniejące budynki parterowe znajdujące się przy ul. Tramwajowej zostały połączone ze sobą drewnianą pergolą, na której będzie znajdowała się zieleń pnąca. Istniejące budynki mogą zachować swoją pierwotną funkcję – handlową. Dodatkowo w jednym z budynków będzie znajdowała się informacja turystyczna.

Konkurs (2011)

Zobacz więcej: opis koncepcji projektowej